Marmeren en Natuursteen vloeren 

Met oog op het renoveren, beschermen en onderhouden van marmeren en natuursteen vloeren is het belangrijk om te weten om welke steensoort het gaat. Men moet kalkhoudend en niet-kalkhoudend natuursteen onderscheiden. Marmer is altijd kalkhoudend en daarmee een natuursteen dat zich prima laat slijpen, polijsten en impregneren.

Vlekken in marmer en natuursteen vloeren verwijderen

Waarom slijpen en polijsten van marmeren vloeren?

Na enige tijd ontstaan op marmeren vloeren doffe slijtageplekken en kan de vloer vies worden. Voor het herstellen van de glans kunt u de vloer laten schoonmaken, slijpen en polijsten. Naderhand zal de vloer moeten worden behandeld met een impregnerend middel om de vloer tegen vlekken door vet en vuil te beschermen. Een beschermende laag zoals een coating is voor marmeren vloeren afgeraden. 

Kan ik mijn marmeren vloer laten schoonmaken?

Marmeren vloeren die vies zijn kunnen worden schoongemaakt met een schoonmaakmiddel dat geen zuren bevat, maar wanneer marmer versleten en dof is dan zal de glans van de vloer niet herstellen. U kunt allerlei dweilmiddelen kopen die claimen de glans van marmer en natuursteen te herstellen, maar deze middelen bevatten was en zullen op de langere termijn het probleem verergeren. Als uw vloer dof en vies is dan kunt u deze het beste laten slijpen en polijsten door een vakkundig bedrijf.

Marmeren vloeren renoveren

Naast de grote verscheidenheid aan onderhoudsmiddelen voor marmer en natuursteen is er ook een groot aantal bedrijven die de glans en bescherming van uw marmeren vloer kunnen verbeteren. Sommige bedrijven bieden aan om de het marmer te kristalliseren of met behulp van polijstpoeder weer mooi te maken en andere bedrijven slijpen de gehele marmeren vloer met zware machines vlak en herstellen vervolgens de glans. Voor u als klant is het van belang om u goed te laten voorlichten voordat u uw keuze maakt. 

Op www.marmeren-vloer.nl kunt u meer informatie vinden over marmeren vloeren en andere vloeren van kalkhoudend natuursteen.

Slijpen en polijsten van marmer en natuursteen