Tegelvloeren | Plavuizen

Tegelvloeren en plavuizen zijn erg populair bij mensen vanwege het onderhoudsgemak en bestendigheid. Toch zorgen doffe vlekken en een smoezelige waas op sommige tegelvloeren voor grote ergernis. Hierdoor slaagt men er niet in om deze zonder vlekken en strepen schoon te maken.

schoonmaken tegelvloer tegen dweilstrepen en vlekken

Schoonmaken Tegelvloeren | Plavuizen

Tegelvloeren en plavuizen zijn zeer slijtvast en relatief gemakkelijk schoon te maken. Er zijn echter tegelvloeren die problemen met zich meebrengen. In de praktijk is het zelfs zo dat mensen de grootste problemen hebben met hun nieuwe tegelvloer. Heeft u problemen met uw tegelvloer?

  • Blijft u opgedroogde waterdruppels en dweilstrepen zien?
  • Heeft u last van een vlekkerige waas die niet weg gaat?
  • Heeft u zelf een sterke reiniger gebruikt en is de tegelvloer plaatselijk wit uitgeslagen?

Wij willen u graag verder helpen om uw tegelvloer mooi te krijgen en het onderhoud makkelijker te maken. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Impregneren | Coaten

Wij bieden naast de reiniging ook de mogelijkheid om uw vloer te impregneren of te coaten voor nog meer gemak in het schoonmaken en onderhoud. 

Periodiek Onderhoud Tegelvloer

Wanneer u uw tegelvloer dweilt dan doet u er goed aan om een product te gebruiken dat zich niet hecht en een laag vormt. Aanbevolen is om de vloer eerst te stofzuigen of te vegen, zodat losliggend vuil niet in het dweilwater oplost en in de voegen spoelt. 

Ondanks goed onderhoud aan uw tegels of plavuizen zult u na verloop van tijd de vervuiling van de voegen en de vloer zien toenemen en merken dat een dweilbeurt minder resultaat geeft. De schoonmaakproducten en het vuil hebben zich vastgezet in de poriën van de vloer en in de poreuze voegen. U kunt uw vloer dan machinaal laten reinigen met een sterke reiniger.